Dzisiaj mam dla Ciebie przepis na pastę jajeczną z awokado, rzodkiewką i sporą ilością zieleniny! Dodatek awokado to solidna porcja zdrowych kwasów tłuszczowych obniżających poziom cholesterolu, a także wpływających na układ hormonalny.
Polecam tę pastę szczególnie kobietom planującym ciążę.
Kaloryczność: 212 kcal
Białko: 14 g
Tłuszcze: 15 g
Węglowodany: 7 g
Jaja to źródło choliny, witaminy D, witaminy B12 oraz białka – składników mających działanie propłodnościowe.
Od początku rozszerzania diety należy zadbać o produkty bogate w żelazo. Jajka są źródłem żelaza hemowego, które jest bardzo dobrze przyswajalne. Pastą możesz podzielić się ze swoim niemowlakiem. W porcji dla dziecka pomiń jednak dodatek sera fety jest on bardzo słony i może niekorzystnie wpływać na kształtowanie się preferencji żywieniowych dziecka. Rzodkiewkę zetrzyj na tarce.
© Copyright 2021 All Rights Reserved