/
440 Views0
przepis na placuszki twarogowe

Placuszki twarogowe

przepis na placuszki twarogowe

Placuszki twarogowe to propozycja na słodkie śniadanie dla dorosłych i dla dzieci. Mogą stanowić również słodką przekąskę do popołudniowej kawy. Gorąco polecam!

Placuszki twarogowe - składniki na 1 porcję

  • 120 g sera twarogowego półtłustego
  • 1/2 banana
  • 1 jajko
  • 20 g budyniu waniliowego
  • 1 łyżeczka oleju
  • maliny mrożone

Placuszki twarogowe - przygotowanie

  • Banana i ser rozgnieć widelcem, dodaj jajko, budyń i dokładnie wymieszaj.
  • Patelnie posmaruj olejem i smaż placuszki do zarumienienia.
  • Podaj z mrożonymi malinami.

Wartość odżywcza 1 porcji

Kaloryczność: 420 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcze: 16 g
Węglowodany: 43 g

Wskazówki