Fasolka po bretońsku to moje ulubione danie! Kojarzy mi się z dzieciństwem. Super smakuje na świeżo, a jeszcze lepiej na drugi dzień gdy wszystkie smaki się 'przegryzą’. Kiedy dużo pracujesz i nie masz czasu możesz przygotować większą porcję, dać do słoików zapasteryzować lub zamrozić i będzie na kryzysowe sytuacje.
Kaloryczność: 477 kcal
Białko: 39 g
Tłuszcze: 9 g
Węglowodany: 61 g
Fasola to źródło żelaza i białka roślinnego, które obniżają ryzyko niepłodności w wyniku zaburzeń owulacji. Z kolei koncentrat pomidorowy to bogactwo likopenu, który poprawia parametry nasienia.
Takim obiadem możesz podzielić się ze swoim starszym dzieckiem. Jeśli chcesz podać to danie niemowlakowi, nie dodawaj soli. Dla bezpieczeństwa rozgnieć fasolę widelcem.
© Copyright 2021 All Rights Reserved