/
879 Views0
spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese w wersji fit

spaghetti na diecie odchudzającej

Aromatyczne spaghetti z sosem pomidorowym, marchewką, cebulką i mięsem drobiowym – odchudzone tradycyjne spaghetti bolognese. Smacznego!

Spaghetti bolognese w wersji fit- składniki na 2 porcje

  • 120 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti
  • 1 cebula
  • 1 mała marchewka
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g mięsa mielonego z piersi kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 300 ml passaty pomidorowej
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, świeża bazylia

Spaghetti bolognese w wersji fit- przygotowanie

  • Makaron ugotuj zgodnie z na opakowaniu.
  • Cebulę zeszklij na oliwie, dodaj startą marchewkę, mięso, czosnek.
  • Podsmaż do momentu aż mięso zbieleje, następnie dodaj ok.1/4 łyżeczki suszonego oregano, soli i pieprzu do smaku, passatę pomidorową i gotuj na małym ogniu ok. 10 minut
  • Połącz z ugotowanym makaronem. Podawaj z listkami świeżej bazylii. 

Wartość odżywcza 1 porcji

Kaloryczność: 467 kcal
Białko: 26 g
Tłuszcze: 12 g
Węglowodany: 60 g

Wskazówki