/
443 Views0
omlet na słodko

Orzechowy omlet z jabłkiem

Słodkie śniadanie z zdrowej wersji? Ależ proszę! Przedstawiam Ci przepis na delikatny omlet orzechowy, który z pewnością zagości w Twoim menu na dłużej. Pycha!

Orzechowy omlet z jabłkiem - składniki na 1 porcję

  • 2 jaja
  • 1 łyżka mleka
  • 25 g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850
  • 20 g mielonych orzechów włoskich
  • 1/2 małego jabłka
  • 1/2 łyżeczki oleju
  • 1/2 łyżeczki masła orzechowego
  • 1 łyżeczka erytrytolu
  • przyprawy: cynamon

Orzechowy omlet z jabłkiem - przygotowanie

  • Jajka roztrzep, dodaj mleko, starte jabłko, cynamon, mąkę i mielone orzechy. Delikatnie wymieszaj.
  • Masę jajeczną wlej na patelnię z rozgrzanym olejem.
  • Smaż z obu stron do zarumienienia.
  • Na gotowego omleta dodaj masło orzechowe.

Wartość odżywcza 1 porcji

Kaloryczność: 480 kcal
Białko: 21 g
Tłuszcze: 33 g
Węglowodany: 27 g

Wskazówki