Placuszki twarogowe

Przez Monika Walaszczyk
22 lip 2024
15 minut przygotowania
przepis na placuszki twarogowe

Placuszki twarogowe to propozycja na słodkie śniadanie dla dorosłych i dla dzieci. Mogą stanowić również słodką przekąskę do popołudniowej kawy. Gorąco polecam!

przepis na placuszki twarogowe

Placuszki twarogowe - składniki na 1 porcję

  • 120 g sera twarogowego półtłustego
  • 1/2 banana
  • 1 jajko
  • 20 g budyniu waniliowego
  • 1 łyżeczka oleju
  • maliny mrożone

Placuszki twarogowe - przygotowanie

  • Banana i ser rozgnieć widelcem, dodaj jajko, budyń i dokładnie wymieszaj.
  • Patelnie posmaruj olejem i smaż placuszki do zarumienienia.
  • Podaj z mrożonymi malinami.

Wartość odżywcza 1 porcji

Kaloryczność420 kcal
Białko30 g
Węglowodany43 g
Tłuszcze16 g

Wskazówki

    Chcąc obniżyć indeks i ładunek glikemiczny placuszków zamiast banana dodaj erytrytol.
  • Cześć nazywam się Monika Walaszczyk jestem dietetykiem klinicznym, psychodietetykiem. Na co dzień pomagam w zmianie nawyków żywieniowych i uczę dobrych relacji z jedzeniem. Postanowiłam stworzyć przestrzeń dla kobiet, w której będą mogła dzielić się wiedzą żywieniową przydatną na różnych etapach życia.

  • Zapisz się do newslettera!

  • W newsletterze przesyłam porcję wiedzy o odżywianiu, która pomoże Ci zaopiekować się sobą. Bez spamu, same konkrety!

Przepisy

Zobacz inne przepisy

Odkryj więcej pysznych przepisów takich jak ten.

Zapisz się do newslettera

W newsletterze przesyłam porcję wiedzy o odżywianiu, która pomoże Ci zaopiekować się sobą. Bez spamu, same konkrety!