Pasta jajeczna z rzodkiewką i awokado

Przez Monika Walaszczyk
22 lip 2024
30 minut przygotowania
pasta jajeczna

Dzisiaj mam dla Ciebie przepis na pastę jajeczną z awokado, rzodkiewką i sporą ilością zieleniny!  Dodatek awokado to solidna porcja zdrowych kwasów tłuszczowych obniżających poziom cholesterolu, a także wpływających na układ hormonalny.

Polecam tę pastę szczególnie kobietom planującym ciążę.

pasta jajeczna

Pasta jajeczna z rzodkiewką i awokado - składniki na 2 porcję

  • 3 jajka
  • 1/2 awokado
  • 1 cienki plaster sera fety
  • kilka rzodkiewek
  • szczypiorek
  • koper
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • przyprawy: sól, pieprz

Pasta jajeczna z rzodkiewką i awokado - przygotowanie

  • Jajka ugotuje na twardo. Następnie obierz i pokrój w kostkę.
  • Jajka wymieszaj z pokrojonym awokado, fetą, rzodkiewkami, posiekaną zieleniną i jogurtem.
  • Dopraw sporą ilością pieprzu i odrobiną soli.

Wartość odżywcza 1 porcji

Kaloryczność212 kcal
Białko14 g
Węglowodany7 g
Tłuszcze15 g

Wskazówki

    Aby posiłek był w pełni zbilansowany pastę zjedz w pieczywem.
  • Cześć nazywam się Monika Walaszczyk jestem dietetykiem klinicznym, psychodietetykiem. Na co dzień pomagam w zmianie nawyków żywieniowych i uczę dobrych relacji z jedzeniem. Postanowiłam stworzyć przestrzeń dla kobiet, w której będą mogła dzielić się wiedzą żywieniową przydatną na różnych etapach życia.

  • Zapisz się do newslettera!

  • W newsletterze przesyłam porcję wiedzy o odżywianiu, która pomoże Ci zaopiekować się sobą. Bez spamu, same konkrety!

Przepisy

Zobacz inne przepisy

Odkryj więcej pysznych przepisów takich jak ten.

Zapisz się do newslettera

W newsletterze przesyłam porcję wiedzy o odżywianiu, która pomoże Ci zaopiekować się sobą. Bez spamu, same konkrety!