Pasta jajeczna w śródziemnomorskim stylu

Przez Monika Walaszczyk
22 lip 2024
15 minut przygotowania

Pasta jajeczna w śródziemnomorskim stylu! Sycąca, bogata w białko.
Przepis idealny dla osób z insulinoopornością, niedoczynnością tarczycy i starających się o dziecko.

Pasta jajeczna w śródziemnomorskim stylu - składniki na 2 porcję

  • 3 jajka
  • 1/2 awokado
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 10 oliwek
  • 4 suszone pomidory (z oleju)
  • 40 g sera fety
  • szczypiorek
  • czarnuszka
  • przyprawy: pieprz

Pasta jajeczna w śródziemnomorskim stylu - przygotowanie

  • Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
  • Dodaj pokrojone awokado, oliwki, suszone pomidory, ser, szczypiorek.
  • Wymieszaj wszystkie składniki z jogurtem, dopraw pieprzem do smaku. Posyp czarnuszką.

Wartość odżywcza 1 porcji

Kaloryczność270 kcal
Białko16 g
Węglowodany8 g
Tłuszcze18 g

Wskazówki

    Możesz użyć również pomidorów bez zalewy, wcześniej zalej je wrzątkiem i odstaw do napęcznienia.
  • Cześć nazywam się Monika Walaszczyk jestem dietetykiem klinicznym, psychodietetykiem. Na co dzień pomagam w zmianie nawyków żywieniowych i uczę dobrych relacji z jedzeniem. Postanowiłam stworzyć przestrzeń dla kobiet, w której będą mogła dzielić się wiedzą żywieniową przydatną na różnych etapach życia.

  • Zapisz się do newslettera!

  • W newsletterze przesyłam porcję wiedzy o odżywianiu, która pomoże Ci zaopiekować się sobą. Bez spamu, same konkrety!

Przepisy

Zobacz inne przepisy

Odkryj więcej pysznych przepisów takich jak ten.

Zapisz się do newslettera

W newsletterze przesyłam porcję wiedzy o odżywianiu, która pomoże Ci zaopiekować się sobą. Bez spamu, same konkrety!