Gulasz z białej fasoli

Przez Monika Walaszczyk
22 lip 2024
40 minut przygotowania
Gulasz z białej fasoli

Aromatyczny gulasz z białej fasoli z dodatkiem chrupiącej papryki i pieczarek. Banalnie prosty i szybki w przygotowaniu. Wrzucasz wszystko do garnka, dusisz chwilkę na wolnym ogniu i po kilkunastu minutach jesz. 

Gulasz z białej fasoli

Gulasz z białej fasoli - składniki na 3 porcję

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka białej fasoli
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • kilka pieczarek
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • natka pietruszki
  • przyprawy: sól i pieprz do smaku, 1/2 łyżeczki papryki wędzonej

Gulasz z białej fasoli - przygotowanie

  • Cebulę zeszklij na oleju rzepakowym, dodaj pokrojone papryki, czosnek, pieczarki (mogą być zblanszowane), wlej passatę, dodaj przyprawy i duś do miękkości.
  • Gotowe danie posyp natką pietruszki

Wartość odżywcza 1 porcji

Kaloryczność220 kcal
Białko8 g
Węglowodany25 g
Tłuszcze11 g

Wskazówki

    Białą fasolę możesz zmienić na ciecierzycę, czerwoną fasolę.
  • Cześć nazywam się Monika Walaszczyk jestem dietetykiem klinicznym, psychodietetykiem. Na co dzień pomagam w zmianie nawyków żywieniowych i uczę dobrych relacji z jedzeniem. Postanowiłam stworzyć przestrzeń dla kobiet, w której będą mogła dzielić się wiedzą żywieniową przydatną na różnych etapach życia.

  • Zapisz się do newslettera!

  • W newsletterze przesyłam porcję wiedzy o odżywianiu, która pomoże Ci zaopiekować się sobą. Bez spamu, same konkrety!

Przepisy

Zobacz inne przepisy

Odkryj więcej pysznych przepisów takich jak ten.

Zapisz się do newslettera

W newsletterze przesyłam porcję wiedzy o odżywianiu, która pomoże Ci zaopiekować się sobą. Bez spamu, same konkrety!