/
689 Views0
Placuszki dyniowe z cynamonem

Placuszki dyniowe z cynamonem

przepis na placuszki dyniowe

Rozpływające się w ustach delikatne placuszki dyniowe. Bajecznie dobre. Propozycja na śniadanie dla dorosłego i małego smakosza.

Placuszki dyniowe z cynamonem - składniki na 10 sztuk

  • 200 g puree z dyni
  • 70 g jogurtu naturalnego
  • 1 jajko (małe)
  • 100 g mąki orkiszowe
  • 1/4 płaskiej łyżeczki cynamonu
  • 2-3 łyżki erytrytolu
  • 3 łyżki oleju do smażenia (dobrze sprawdzi się olej w sprayu)

Placuszki dyniowe z cynamonem - przygotowanie

  1. Puree z dyni zmiksuj z resztą składników (poza olejem).
  2. Na patelni rozgrzej część oleju i łyżką nakładaj ciasto tworząc placuszki, kontynuuj tak do zakończenia ciasta. Placuszki smaż do zarumienienia z obu stron.

Wartość odżywcza 1 sztuki

Kaloryczność: 74 kcal
Białko: 2 g
Tłuszcze: 4 g
Węglowodany: 9 g

Wskazówki