Naleśniki to danie, które wszyscy uwielbiają w szczególności mali smakosze. Możesz je przygotować w różnych wariantach na wytrawnie lub słodko. Dzisiejszy przepis to opcja na śniadanie lub deser. Wykorzystałam do niego mrożone maliny, ale w sezonie możesz użyć świeżych. Ten posiłek to kompromis kiedy nie możesz zdecydować się czy wolisz naleśniki z serem czy owocami.
Kaloryczność: 457 kcal
Białko: 39 g
Tłuszcze: 15 g
Węglowodany: 48 g
Owoce jagodowe (maliny, jagody, jeżyny) zwalczają wolne rodniki i stany zapalne, mogą obniżać ryzyko poronienia i chronią plemniki.
Takie naleśniki możesz przygotować dla siebie na śniadanie jeśli chcesz wrócić do formy po porodzie. Możesz się nimi także podzielić ze swoim niemowlakiem. Pamiętaj aby do porcji dla dziecka nie dodawać słodzików, serek osłodź dodatkiem banana. Jeśli chcesz podać dziecku orzechy zmiel je w młynku.
© Copyright 2021 All Rights Reserved