/
450 Views0
pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z rzodkiewką i awokado

pasta jajeczna

Dzisiaj mam dla Ciebie przepis na pastę jajeczną z awokado, rzodkiewką i sporą ilością zieleniny!  Dodatek awokado to solidna porcja zdrowych kwasów tłuszczowych obniżających poziom cholesterolu, a także wpływających na układ hormonalny.

Polecam tę pastę szczególnie kobietom planującym ciążę.

Pasta jajeczna z rzodkiewką i awokado - składniki na 2 porcje

  • 3 jajka
  • 1/2 awokado
  • 1 cienki plaster sera fety
  • kilka rzodkiewek
  • szczypiorek
  • koper
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • przyprawy: sól, pieprz

Pasta jajeczna z rzodkiewką i awokado - przygotowanie

  • Jajka ugotuje na twardo. Następnie obierz i pokrój w kostkę.
  • Jajka wymieszaj z pokrojonym awokado, fetą, rzodkiewkami, posiekaną zieleniną i jogurtem.
  • Dopraw sporą ilością pieprzu i odrobiną soli.

Wartość odżywcza 1 porcji

Kaloryczność: 212 kcal
Białko: 14 g
Tłuszcze: 15 g
Węglowodany: 7 g

Wskazówki