/
1 View0

Pasta jajeczna z awokado i serem feta

Pasta jajeczna z awokado i serem feta

Pasty jajeczne to coś co uwielbiam! Bardzo często stanowią moje śniadanie lub kolację. Są bardzo sycące, jednocześnie bardzo smaczne. Ich dużą zaletą jest czas przygotowania. Robi się je naprawdę szybko. Możesz przygotować je także dzień wcześniej, albo przyrządzić dwie porcje tzn. jedną porcję zjeść na kolację, a drugą na śniadanie. 
Dzisiaj mam dla Ciebie przepis na pastę jajeczną, która jest bombą zdrowia i smaku! Pełnowartościowe białko pochodzące z jajek i doskonałej jakości tłuszcz pochodzący z awokado sprawiają, że pasta ma wiele właściwości prozdrowotnych. Szczególnie polecam ją osobom starającym się o dziecko. zmagającym się z niedoczynnością tarczycy i insulinoopornością. To super alternatywa dla wędlin, kiełbas czy żółtego sera, które bardzo często lądują na kanapkach.

Pasta jajeczna z awokado i serem feta - składniki na 2 porcje

  • 3 jajka
  • 1/2 awokado
  • 1/2 kubeczka g jogurtu naturalnego
  • 40 g sera typu feta
  • koper
  • szczypiorek
  • przyprawy: pieprz do smaku

Pasta jajeczna z awokado i serem feta - przygotowanie

  • Jajka ugotuj na twardo.
  • Ugotowane jajka obierz i pokrój w kostkę, dodaj pokrojone awokado, jogurt, ser feta, koper i szczypiorek.
  • Dopraw do smaku..

Wartość odżywcza 1 porcji

Kaloryczność: 230 kcal
Białko: 15 g
Tłuszcze: 17 g
Węglowodany: 5 g

Wskazówki