/
869 Views0
pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i oliwkami

Pasta jajeczna w śródziemnomorskim stylu

pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i oliwkami

Pasta jajeczna w śródziemnomorskim stylu! Sycąca, bogata w białko.
Przepis idealny dla osób z insulinoopornością, niedoczynnością tarczycy i starających się o dziecko.

Pasta jajeczna w śródziemnomorskim stylu - składniki na 2 porcje

  • 3 jajka
  • 1/2 awokado
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 10 oliwek
  • 4 suszone pomidory (z oleju)
  • 40 g sera fety
  • szczypiorek
  • czarnuszka
  • przyprawy: pieprz

Pasta jajeczna w śródziemnomorskim stylu - przygotowanie

  • Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
  • Dodaj pokrojone awokado, oliwki, suszone pomidory, ser, szczypiorek.
  • Wymieszaj wszystkie składniki z jogurtem, dopraw pieprzem do smaku. Posyp czarnuszką.

Wartość odżywcza 1 porcji

Kaloryczność: 270 kcal
Białko: 16 g
Tłuszcze: 18 g
Węglowodany: 8 g

Wskazówki